Fredag

Dagen startade med kaos. Vi hade försovit oss hela familjen, så alla var stressade och sura. 
Jag fick skjutsa M till jobbet och sen lämna Cleo på dagis, för att sedan åka vidare till bvc för föräldragrupp. 
Där kände jag mig... malplacerad. Jag är den enda i gruppen som har två barn, så det är lite fel forum för mig. 
Jag hade hellre gått en föräldragrupp med folk som har två eller fler barn. För det är skillnad på ett och två barn.
Ganska stor skillnad. Det man oroade sig för med första barnet, oroar man sig nästan inte alls för med andra, utan då är det andra problem. Till exempel hur man ska hinna med allt, hur man ska dela upp sig, syskonrelationen osv.
Nu är ju visserligen Cleo världens bästa storasyster, men det kan vara skönt att vädra det också.

På eftermiddagen, när jag hade hämtat Cleo från dagis så åkte vi hem till Hanna och pojkarna. Och åh så skönt det var! Och barnen lekte så fint och allt funkade så bra! En toppeneftermiddag, som jag mer än gärna tar i repris. 
 
Imorgon vankas det barnloppis! Hoppas på att fynda massor.
 
Nu ska jag lägga mig.
 
 
 

Stora blöjtestet fortsättningen!

Nu är blöjorna från änglamark slut, och i det stora hela är jag nöjd med dom. Dom läckte endast en gång, men då var blöjan överfull.
Det negativa med dom blöjorna är att dom är så tjocka. Det känns inte som att det skulle vara bekvämt för Miller. Men han klagade inte, så det funkade. 
Det positiva var att dom inte läckte, dom är helvita, har våtindikator (som visserligen bara funkade när det var kissat i blöjan och inte bara bajs eller lite kiss), är rekommenderade av astma- och allergiförbundet och att dom är svanenmärkta. 

Så nu har vi köpt hem Willys egna blöjor. Dom är lotionfria och parfymfria. Billiga är dom också! 69:-! 
Men totalt värdelösa. Dom sitter ganska illa och dom har läckt varje natt och igår var det bajs everywhere! 
Så dessa blöjor kommer vi absolut inte köpa igen. Fula är dom också. Gröna. Färgen påminner lite om gamla sjukhusväggar. 
Nej, jag längtar tills det här paketet är slut! 
Willys blöjor får av mig 0 av 5 möjliga!


Bra pris - dålig blöja!

 


Jag skulle vilja bli Crescent's barnvagns-testförare!

Och nu har jag chansen! 
http://www.crescentbarnvagnar.se/ letar nu efter nya testförare. Och vem skulle då inte vara perfekt för det jobbet om jag? ÅH va kul det skulle vara om just jag fick den chansen!
Jag menar; jag har haft... ptjaa, kan det vara ca 13-16 st olika vagnar nu, sen Cleo föddes för 3 år sedan? Men inte en enda av dom har varit en Crescent-vagn, fast jag alltid har varit enormt sugen på att testa Crescent Diva! 

Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att, pilla, rulla, fälla upp och ner, putsa, gunga och recensera barnvagnar! Oftast kan jag mer om barnvagnar än butiksbiträden i diverse barnaffärer. 
Och eftersom jag har haft så många vagnar, så kan jag jämföra med dom jag haft tidigare. Jag vet vad som är bra och inte bra. Bara det gör ju mig till den perfekta testföraren!

Gå in och gilla Crescent barnvagnar på Facebook!

Så snälla, snälla Crescent-folk! Låt mig bli er testförare! Jag vill så gärna testa eran snygga vagn Crescent Diva! 




Crescent Diva i färgen Black Denim!

Så typiskt!

Är det inte typiskt att man alltid springer på folk, som man verkligen egentligen inte vill springa på, när man är som mest sliten och oduschad? 
Händer alltid mig! 

Men men. Det får man väl ändå bjuda på?
 
Schleten!
 

Stora blöjtestet!

Sen Miller föddes för snart 5 månader sen, så har vi mestadels använt pampers på honom. Men dom har nu börjat läcka på honom...
Så vi gick "tillbaka" till Libero, som vi använde på Cleo, på den tiden hon hade blöjor. Men döm om min förvåning när jag vaknade flera nätter/mornar har vaknat av att det har varit bajs i sängen! (Tackar den som uppfann plastad frotté!)


Igår köpte vi således Änglamarks blöjor. Dom är både svanenmärkta och rekommenderade av astma- och allergiförbundet. Och så har dom en våtindikator på blöjan, som ska visa när blöjan är våt.
Hittills är jag ganska nöjd. Dom har inte läckt än, men Miller har inte gjort nr 2 än heller.
Men jag upplever blöjan som väldigt tjock, även när den är torr. Och våtindikatorn behöver en hel del kiss för att den ska funka, verkar det som. Men det är ju egentligen en smågrej.
Priset tycker jag var för högt - 109:- - men det kostar ju både pampers och Libero också. Hade blöjan kostat 89:- hade jag inte gnällt, men för 109:- vill jag ju ändå att blöjan ska vara smidig och att våtindikatorn ska funka.


Änglamarks blöjor får 3 tummar upp av 5 möjliga.
Jakten fortsätter!


Torr blöja - ändå vädigt tjock...

 


Födelsedagen

Idag har vi firat vår lilla tjej, som inte är så liten längre!
3 år! Herregud vad tiden går fort... Snart är väl Miller 3 år också... Usch. Jag vill inte att dom ska bli stora så fort!
Nog om det.
 
Cleo har haft en toppenbra dag. Men jag tror att hon får det ännu roligare på lördag när det riktiga kalaset ska vara. 
Men hon saknar sina mostrar... Pluttan.
 
Nu sover barnen och jag ska faktiskt också gå och lägga mig. 
 
3 år... Herregud vad fort det går! 
 
 

För 3 år sedan förändrades våra liv...

... till det bästa livet!
För 3 år sedan, låg jag med hemska värkstormar på förlossningen. Det jag inte visste då var att om ca 3 timmar så skulle vår bebis vara här. 
 
Klockan 02.02 den 22/8 2009 föddes vår underbara älskade lilla Cleo! 
Jag älskar min fina lilla tjej och är så sjukt stolt över att hon är vår och att vi har skapat henne!
 
090822
 
120809
 
 

Köttbullar

Jepp. Här står jag som en tvättäkta hemmafru och steker köttbullar. 
Har väl rullat och stekt typ 100 köttbullar. Är nöjd. Haha!
 
Annars så... Ptjaa, inte mycket. 
Saknar ihjäl mig efter mina systrar, Sara och Ulli. Känner mig tom utan dom. Men snart så kommer dom ner! Fan vad jag längtar!
 
Vardagen rullar på och det är rätt skönt med "vanliga" rutiner igen. 
Men samtidigt sjukt tråkigt. 

Aja. Nu ska jag steka lite mer. Haha!
 
Hej

Vad hände?

Jag sitter och kollar facebook, i vanlig ordning, och då slog tanken mig; Vad hände egentligen med alla från högstadiet? 
Herregud, man visste ju "allt" om nästan "alla". Vi kände allihopa varandra. Man visste vad alla hette och vart dom flesta bodde. 
Men nu när man kollar folk på facebook, ja, då är dom som främlingen man går förbi på stan. Man vet knappt nånting om varandra längre. Dom flesta har förändrats. Eller mognat kanske man ska skriva. 
Jag undrar om man verkligen hade känt igen nån om man sprang på dom på stan? Hade folk känt igen mig? 

Samtidigt som det är kul att se hur folk förändras eller inte förändras, men ändå inte. Man inser liksom att tiden går. Och herregud så fort den går!
 
Man ser gamla kompisar eller bekanta som får barn och då tänker man: "Men gud! Ska hon/han ha barn?!" 
Sen så kommer man på att dom är ju lika gamla som mig, och inte 14, där dom "stannat" i mitt minne. 
Haha! 

Lustigt det där.

Vrede!

Fyfan. Jag är så arg. Arg på allt! 
Varför kunde man inte tänka lite på framtiden när man var yngre och spara pengar? 

Vill bara sätta mig ner och grina för att jag är så arg! 
Har hittat drömhuset, ett radhus, som vi aldrig kommer kunna köpa då vi inte har pengar till en kontantinsats.
Helvetesjävlapisshelveteshorskit!
 

När allt faller på plats.

Ibland händer det saker som man bara gått och väntat på. Och när det väl händer, så infinner sig en känsla av välbehag. Man blir liksom nöjd. Man bara småler och njuter. 
 
 

Förbannelsen.

Jepp. Det vilar en förbannelse över mig. Tror jag. Eller så är det jag som är knäpp. För nu vill jag ha ny vagn. Igen. Trots att jag har den vagnen jag gått och suktat efter ända sedan jag bytte bort den. 

Visserligen har jag, sedan jag fick nys om att bugaboo donkeyn skulle komma, velat ha den. Men jag är inte villig att lägga mellan 10 000-17 000 för en vagn. 
Men det är ju den jag vill ha. Och näst bäst efter den, som det verkar, är ju bugaboo cameleon. Den finns ju ute på blocket för ungefär lika mycket som jag gav för Nitron. Så nu har jag börjat sukta efter en sådan.

Men det finns nackdelar med en sådan också. Sittdelen är ju ergonomiskt utformad, så Miller kommer inte kunna ligga plant i den. Och jag vet inte hur han kommer gilla den ergonomiska sitsen... 
Sen ryktas det om att den är mindre i sittdelen. Och Miller är ju redan ganska stor. Så frågan är om han växer ur den snabbt?
Sen är det ju det här med vinter. Hur kommer den funka i den slaskiga sörmländska vintern? Jag vet att det finns vinter/terräng-hjul, men hur funkar vagnen då?
 
Ja, det blir då inget nytt köp. I så fall får jag försöka hitta nån som vill byta rakt av. 

Vi får se hur det blir. Just nu ska vi ut och prova gå med Miller halvliggandes i sittdelen på Nitron, för att se hur det går. Funkar det inte får vi gå med liggdelen ett tag till - trots att han hatar liggdelen.
 
Tur att man har sjalarna.
 

Sorry!

Jaa, herregud! Förlåt för mitt plötsliga blogguppehåll! Men jag har verkligen inte haft tid, eller ork, att blogga nåt.
Vi har varit iväg på semester i Furuvik. Och fy tusan vad välbehövligt det var! Det var så grymt skönt att komma bort och bara vara med min lilla familj. 
Ungarna var på bra humör, och vädret var riktigt skapligt. Dom hade ju hotat med regn, men vi klarade oss undan regnet. Istället fick vi sol, och det regnade visst på hemmaplan. Hihi!

Men nästa gång vi åker iväg, oavsett hot om regn eller inte, så vägrar jag ta vårat åbäke till syskonvagn med oss! Fyfasen vad tungt det var att dra den i dom där backarna! Och Cleo ville nästan inte alls åka vagnen. Så nu ska den säljas. Våran Nitro hade räckt gott och väl.

Och vet ni vilket fint land vi bor i? Jag fullkomligt älskar att bila genom Sverige. Man får se så mycket fint på det viset. Jag skulle inte tveka en sekund att bila ända upp till Gällivare, där systrarna bor. Men pengar sätter stopp. Det är ju inte direkt gratis med bensin, eller etanol, för den delen heller. 
 
Hur som haver så har det väl egentligen inte hänt nåt särskilt. 
Är fortfarande ett argt hormonmonster emellanåt, och speciellt när jag är hungrig, eller inte har ätit på några timmar. Då är jag inte rolig. 
Jag älskar amningen, men åh vad jag längtar tills jag blir lite mer av mig själv igen.
 
Jag har ju förresten börjat förstå mig på min systemkamera. Så jag har en liten fundering om att varje kväll ta med mig kameran ut på en promenad. För ju mer man provar sig fram, desto mer lär man sig. Och så får man förhoppningsvis några bra bilder på köpet och motion! 
 
Här kommer lite bilder från semestern!